Skip to main content

Liemers helemaal goed courant 26/04/2019

Swingen met Duuves Mixed Music

DUIVEN - De recent gerichte stichting Duuves Mixed Music verzorgt in 2019 een reeks van muzikale activiteiten in hartje Duiven.

Gestart wordt met een optreden van de Bluesbreakers en de Britse blueszangeres Bex Marshall op zondag 28 april op het Remigiusplein van 15.00 tot 19.00 uur. Een week later, op 5 mei, staan van 14.00 tot 17.00 uur op dezelfde locatie Elsa Jean MacTaggart en Gary Lister uit Schotland geprogrammeerd. Het hoogtepunt van het jaar moet het tweedaagse jazz & bluesfestival worden op 17 en 18 augustus met tien bands, waaronder Barrelhouse, Julian Sas en de al eerder genoemde Bluesbreakers. Zaterdag 19 oktober is de Ogtent van 20.00 tot 24.00 uur het decor van een optreden van de Corona’s, de beste stand-up band van Nederland.

Prachtig plein

De nieuwe stichting is een initiatief van Ben Aarntzen, die het huidige programma ook grotendeels zelf heeft samengesteld. Hij was van mening dat Duiven wel wat reuring op muzikaal gebied kon gebruiken. “Voor leuke muziekoptredens moest ik eerder altijd naar omliggende gemeenten. Nu we in Duiven met het Remigiusplein een prachtig plein hebben, werd het hoog tijd om hier iets mee te doen.” Duuves Mixed Music telt vier bestuursleden: Edwin Tunissen (voorzitter), Richard Rigter (penningmeester), Lisa Rutte (secretaris) en Stef Schaap (bestuurslid). De naam zegt het al: de stichting wil voor een gevarieerd stuk muziek gaan zorgen. De nadruk ligt echter op jazz en blues.