Skip to main content

Liemers helemaal goed courant 19/07/2019

Duuves Mixed Music heeft ambitieuze plannen Stichting wil Duiven op de kaart zetten met muzikale evenementen

DUIVEN - Duuves Mixed Music, een nieuwe stichting, organiseert muziekevenementen in Duiven. “Muziekactiviteiten organiseren in Duiven die het liefst gratis bezocht kunnen worden en waar er voor een ieder wat wils is”, vertelt Lisa Rutten, secretaris van de stichting.

De stichting bestaat nu ongeveer vier maanden en heeft ambitieuze plannen. Op 28 april organiseerde Duuves Mixed Music haar eerste evenement: een bluesconcert. Op blues en jazz wil de stichting vooral de nadruk leggen. Op 17 en 18 augustus houdt Duuves Mixed Music een Jazz- en Bluesfestival. “Er is een groot podium met tien verschillende bands. De entree is gratis”, vertelt Rutten. “Voorheen duurde dit festival maar één dag, maar dit jaar kunnen we het via deze stichting groter en officiëler aanpakken. Het Jazz- en Bluesfestival is niet het enige evenement dat in het vat van de stichting zit. Nog niet de hele agenda is rond, maar wel kan Lisa Rutten vertellen dat er op 19 oktober een concert in de Ogtent zal plaatsvinden. Er is dan een stand-up band met een avondvullend programma.

Eigen taak

Al van kinds af aan had Lisa Rutten, één van de bestuursleden, een hart voor muziek die ze door het spelen van dwarsfluit en saxofoon liet kloppen. Zij is niet de enige uit het bestuur. “Iedereen uit het bestuur heeft wel iets met muziek en door het horen van allerlei verschillende muziek, hopen we dat mensen kennis kunnen maken met andere muziek dan normaal”, aldus Rutten. In het bestuur heeft iedereen zijn eigen taak. Edwin Tunnissen is de voorzitter. Hij luistert daarnaast naar bands om te kijken welke bands geschikt zijn voor een bepaald evenement, Lisa Rutten is secreataris. Zij houdt zich ook bezig met de website, Richard is penningmeester. Tenslotte is Stef Schaap bestuurslid. Verder zijn er meerdere mensen betrokkenen bij de stichting zoals Ben Aarntzen. Hij is de geestelijke vader van de stichting. Hij heeft vooral contact met de sponsoren en vergezelt Edwin in de zoektocht naar goede bands.

Grotere Nederlandse bands

Lisa Rutten: “Wij als stichting hopen ook dat mensen buiten Duiven naar ons dorp trekken voor deze evementen. Het zou super zijn als Duiven zich zo op de kaart kan zetten en er ook grotere Nederlandse bands naar Duiven komen. Op deze manier kan Duiven nog wat bekender worden voor de rest van Nederland en bovendien is het ook goed voor de horeca.” Naast de muziekevenementen die op de planning staan, komt ook de website van de stichting binnenkort online: www.duuvesmixedmusic.nl.

Charlestown Jazz band
De Charlestown Jazzband treedt in augustus op.