Jazz- en bluesfestival met grote namen

De Stichting Duuves Mixed Music pakt op zaterdag 17 en zondag 18 augustus uit met het Jazz & Bluesfestival op het Remigiusplein. Volgens Ben Aarntzen van de organisatie mag niemand het festival missen: "De crème de la crème van Nederland op het gebied van blues en jazz doet Duiven aan."

Liefst tien bands komen verdeeld over twee dagen in actie. Op zaterdag de Charlestown Jazz Band, de Veldman Brothers, Louis King & Hanno Höfer, Barrelhouse en Julian Sas. Op zondag de Storyville Jassband, No Name, La Grange, Road'n band en de Bluesbreakers.

Ben Aarntzen: "Beter kan haast niet. Barrelhouse, de Veldman Brothers en Julian Sas zijn nationale top en met Louis King & Hanno Höfer uit Australië zijn we ook heel blij. Op zondag hebben we vooral bands uit de regio. Storyville Jassband en de Road'n band komen uit Arnhem en No Name uit Zevenaar. La Grange komt wel van iets verder weg, uit Den Bosch, maar bij die band speelt drummer Marcel Bos uit Groessen. En bij de Bluesbreakers Dik Korving uit Lobith.

Ben Aarntzen twijfelt er niet aan dat het Remigiusplein volloopt op 17 en 18 augustus, zeker als het weer meewerkt. "Blues en jazz zijn bezig aan een opmars bij het grote publiek. Met dank aan een man als Johan Derksen. Die voetbalanalist, ja. Eind september start alweer zijn derde theatershow: 'The Sound of the Blues & Americana'. Derksen heeft de bluesmuziek weer op de kaart gezet. Je ziet nu ook dat jongeren er weer warm voor lopen."

Ondertussen werkt de Stichting Duuves Mixed Music op de achtergrond aan de continuïteit van muziekoptredens in Duiven. De bedoeling is te komen tot jaarlijks twaalf activiteiten. Zes gratis buitenconcerten op het Remigiusplein en zes optredens in De Ogtent waarvoor wel betaald moet worden. Het eerste binnenoptreden is inmiddels bekend. Op 19 oktober staan De Corona's in De Ogtent. "Een klapper", volgens Ben Aarntzen.

Het enthousiasme van de initiatiefnemer van de stichting kent sowieso nauwelijks grenzen. "Weet je, voor leuke muziekactiviteiten moest ik als inwoner van Duiven vroeger altijd naar Zevenaar of Arnhem. Nu we in Duiven met het Remigiusplein zelf een mooi plein hebben, vind ik dat er ook iets moet gebeuren. Duuves Mixed Music gaat dat voor een deel invullen."

Ook financieel wil de stichting een stevig fundament leggen. Dat gaat gebeuren met de Vrienden van de Stichting Duuves Mixed Music. Al voor 50 euro per jaar kan iedereen 'vriend' worden. Ben Aarntzen: "We hebben negen wat grotere sponsors en daar zijn we blij mee, maar we willen niet van een paar grote afhankelijk zijn. Vandaar dat we met de 'vrienden' zijn begonnen. We hebben al zo'n veertig leden. Uiteindelijk willen we toe naar een paar honderd."

Met de opbrengst van de Vrienden van de Stichting Duuves Mixed Music wordt ook ieder jaar een goed doel gesteund. Voor 2019/2020 is dat het theepaviljoen in het Horsterpark. Er zijn plannen dat uit te breiden.

Artikel Duiven Post 15 augstus 2019 foto
Julian Sas is zaterdagavond de grote publiekstrekker op het Remigiusplein.

Duuves Mixed Music wordt ondersteund door

LMBJansenDuivenBV.JPGPeetersTrainingen.JPGACDENederlandBV.JPGRD_Business-logo_fc.jpgtendonkelaar.pngEurope_Seals_Logo_4.jpgCafé_de_Beloning.JPGPersoneelDirektPayrollServicesBV.JPG
MKB_Duiven.JPGlogo-Heilbron-Makelaardij-restyling-2020-liggend-fc.jpgWeijers_Verhuur.JPGhendriks_sporthorses.pngWalraven_Webwerk_-_Duiven.pngFlexFirst.pngSPCD.pngHermsen_Vastgoedontwikkeling_-_Groessen_002.jpgScopInDuiven.jpgCafé_bij_de_Buren.jpgkaastobbe-logo_geel_30px_jpg.jpgBBA_techniek_-_Duiven.jpgProntoPrint.jpgDeOgtent.JPGbrilliant-group_logo-kleur.pngMuvision_-_Duiven.jpgvitro_kleding_klein.jpgKopie_AdviesKring_voor_hypotheken_logo_adres_2021.jpgRossVideoGeluid.jpgAdministratie_en_Belastingadviesburo_H_Elsinga_-_Duiven.pngAutobedrijf_Marc_Reesing_-_Duiven.pngVan_der_Toorn_-_Duiven_.png
Top