Duuves Mixed Music is ambitieus

Op zondag 28 april treden op het Remigiusplein in Duiven op de Bluesbreakers en blueszangeres Bex Marshall. Het is het eerste optreden in een reeks, die wordt georganiseerd door Duuves Mixed Music. Een organisatie die recent een officieel tintje kreeg met het aannemen van de stichtingsvorm.

'Het organiseren van (muziek)evenementen in de gemeente Duiven'. Zo staat het doel van de Stichting Duuves Mixed Music omschreven. Met als toevoeging: 'Met de opbrengsten van evenementen worden maatschappelijke projecten in Duiven ondersteund'.

Duivenaar Ben Aarntzen is de geestelijke vader van de ambitieuze stichting, die vier bestuursleden telt: Edwin Tunnissen (voorzitter), Lisa Rutte (secretaris), Richard Rigter (penningmeester) en Stef Schaap (bestuurslid). Ben Aarntzen over zijn beweegredenen: "Voor leuke muziekactiviteiten moest ik vroeger altijd naar Zevenaar of Arnhem. Nu we in Duiven met het Remigiusplein zelf een mooi plein hebben, vind ik dat er ook iets moet gebeuren. Duuves Mixed Music gaat dat voor een deel invullen. De naam zegt het al, met van allerlei soorten muziek."

Dat laatste is voorlopig nog maar ten dele waar. De nadruk ligt op blues en jazz. De Bluesbreakers die op 28 april optreden kunnen zelfs worden gezien als een soort 'huisband' van de stichting. Een feit is wel dat het programma er aantrekkelijk uitziet. Na de Bluesbreakers en de Britse Bex Marshall eind deze maand, op 5 mei de Indische rockband No Name en Elsa Jean MacTaggart en Gary Lister uit Schotland. De avond daarvoor (4 mei) is er een speciale bijeenkomst voor sponsors en relaties van de stichting bij Brasserie Een Mooie Dag. Daar treden op Ramblin'Men en eveneens Elsa Jean MacTaggart en Gary Lister. Het hoogtepunt dit jaar moet worden het Jazz & Bluesfestival Duiven op 17 en 18 augustus. Voor die dagen is reeds een tiental bands vastgelegd. Op 19 oktober volgt in De Ogtent dan nog een optreden van stand-up-band De Corona's. Voor een optreden van Joris Linssen & Caramba moet eind van het jaar of begin volgend jaar nog een geschikte dag worden gevonden.

"Ziet dat er goed uit of niet?", reageert Ben Aarntzen op het programma dat hij grotendeels zelf heeft samengesteld. "Best grote namen ook, die toch maar mooi naar Duiven komen. We loeren wat dat betreft op buitenkansjes. Bands die Nederland aan doen en in een moeite door ook in Duiven komen spelen."

Een sterk punt van Duuves Mixed Music vindt Aarntzen de brede sponsoring onder de stichting. "Wij zijn niet afhankelijk van één of twee grote sponsors, waardoor het voorbestaan gelijk op losse schroeven staat als ze afhaken. We hebben naamsponsors, hoofdsponsors, kleinere sponsors en een Club van 50. In combinatie met prettige contacten met de gemeente, maakt dat dat we ijzersterk staan. Duuves Mixed Music gaat Duiven de komende jaren nog nadrukkelijker op de kaart zetten en met de baten hopen we veel maatschappelijke projecten te kunnen ondersteunen."

groep 3155
De bestuurders, vrijwilligers, sponsors en mascotte van de Stichting Duuves Mixed Music op hun thuishaven, het Remigiusplein in Duiven.

Duuves Mixed Music wordt ondersteund door

Café_de_Beloning.JPGACDENederlandBV.JPGPersoneelDirektPayrollServicesBV.JPGEurope_Seals_Logo_4.jpgtendonkelaar.pngRD_Business-logo_fc.jpg
RossVideoGeluid.jpgSPCD.pngWeijers_Verhuur.JPGHermsen_Vastgoedontwikkeling_-_Groessen_002.jpgFlexFirst.pngProntoPrint.jpgCafé_bij_de_Buren.jpghendriks_sporthorses.pngAdministratie_en_Belastingadviesburo_H_Elsinga_-_Duiven.pngkaastobbe-logo_geel_30px_jpg.jpgWalraven_Webwerk_-_Duiven.pngMKB_Duiven.JPGDeOgtent.JPGScopInDuiven.jpgbrilliant-group_logo-kleur.png
Top