Duuves Mixed Music presenteert Elsa Jean McTaggart - The Fiddler Band

Elsa Jean McTaggart en Gary Lister zijn zeker geen onbekenden voor ons. Ze hebben al eerder op het Remigiusplein een optreden verzorgd. We kijken dan ook weer erg uit naar hun komst eind april.


Elsa Jean Mc Taggart, geboren in 1977, het 5e kind van 11, werd grootgebracht op een Rustiek Croft op de berghelling met uitzicht op Tay Valley, Aberfeldy, Perthshire. Gedurende vele jaren zonder elektriciteit of zelfs stromend water in huis. Instrumenten, boeken, dieren en broers en zussen waren de belangrijkste bronnen van vermaak.

Ze kocht een goedkope viool op de leeftijd van 17, maar maakte nooit deel uit van een muziekscene tot de leeftijd van 20.

Ze had altijd op het gehoor geleerd en kreeg op 22-jarige leeftijd haar eerste loon en wilde vanaf dat moment alleen nog werken als muzikant. Traditionele muziek was op dat moment de enige open deur en ze had het geluk om verschillende soorten muziek te spelen van getalenteerde muzikanten uit alle genres.

Elsa voltooide in 2004 een Master in Ierse traditionele muziek aan de universiteit van Limerick.

In 2008 organiseerde en speelde Elsa haar eerste volledige concert met een begeleidingsband. In 2010 toerde ze als vioolspeler en als voorprogramma van Finbar Furey van de gebroeders Furey, een tour van 6 weken in Schotland en vanaf toen begon ze haar eigen muziek te promoten.

In 2011 werd een gelofte uitgewisseld met de prachtige heer Lister en de eerste van vele tours (de Red Shoes-tour) begon.

Gary Lister groeide op in Kirkcaldy, Fife en leerde het spelen op de accordeon op de leeftijd van 7 jaar. Zijn passie was muziek en zijn droom was om muziekleraar te worden, helaas zonder andere leerlingen die geïnteresseerd waren in muziek op hoger niveau, kon hij niet studeren en kwalificaties behalen die nodig zijn om het verder te brengen.

Op 17-jarige leeftijd speelde Gary regelmatig in bands op bruiloften en begeleidde hij Schots dansen ... muziek werd een parttime / weekendbaan ... Totdat Elsa langs kwam! Gary is nu een fulltime muzikant, toetsenist en zanger.

In 2016 verhuisden Elsa en Gary officieel terug naar Schotland en voltooiden ze hun eerste internationale tour (The coming home tour) met groot succes.

Met een Scottish Folk-set en Album 'Lassie Will Ye Go', uitgebracht op de Edinburgh Fringe 2016, gevolgd door een nieuw eerbetoon aan de nummers en het leven van Eva Cassidy 'The Story' in 2017, gaat er niets boven druk om te houden jij op je tenen! Beide shows en ook Elsa's originele muziek 'Sings, Strings and other Things' zullen in 2018 verder worden ontwikkeld met de toevoeging van een nieuwe akoestische band 'Hebridean Fire'.

WhatsApp Image 2022 04 15 at 9.03.47 AM 1

Aanmelden

Duuves Mixed Music wordt ondersteund door

tendonkelaar.pngCafé_de_Beloning.JPGPersoneelDirektPayrollServicesBV.JPGRD_Business-logo_fc.jpgEurope_Seals_Logo_4.jpgACDENederlandBV.JPG
Café_bij_de_Buren.jpgbrilliant-group_logo-kleur.pngSPCD.pngRossVideoGeluid.jpgWalraven_Webwerk_-_Duiven.pngMKB_Duiven.JPGHermsen_Vastgoedontwikkeling_-_Groessen_002.jpgScopInDuiven.jpgAdministratie_en_Belastingadviesburo_H_Elsinga_-_Duiven.pngProntoPrint.jpgkaastobbe-logo_geel_30px_jpg.jpghendriks_sporthorses.pngFlexFirst.pngWeijers_Verhuur.JPGDeOgtent.JPG
Top