Met haar Fender Stratocaster ondersteboven, vult zangeres/songwriter/lefty gitarist Malina Moye een leegte in de entertainmentindustrie in die er eigenlijk niet was. In thuisland de USA is zij door Guitar World Magazine geprezen als een muzikale pionier en één van 's werelds top gitaristen. Moye heeft haar eigen weg in de hedendaagse muziekscene uitgestippeld; als een van de weinige artiesten in de geschiedenis beheerst zij zowel de echte Soul-  als Rock genres, en zij is uitgegroeid tot een wereldwijd leidende gitarist van deze generatie. Haar eigen kijk op muziek, mode en filantropie maken van Malina één van de meest zichtbare kunstenaars ter wereld.

Moye Moye BAIWB

Met de nieuwste release van deze visionair van de Rock, Bad As I Wanna Be, werd gedurende 2 weken de nummer 1 positie bereikt op de Billboard Blues Chart, Dit album van Moye omvat een gumbo van Funk, Rock en Soul. De erg goed uitgewerkte nummers springen er stuk voor stuk uit door dat de songlijnen zich nestelen in je hoofd en de teksten getuigen van een scherpzinnige songwriting. Bad As I Wanna Be is juichend ontvangen en een commercieel succes wereldwijd; er zijn onderscheidingen ontvangen van Billboard, People Magazine, Guitar World Magazine, en nog veel meer. Parade Magazine zegt dat, "Moye heeft bewezen zichzelf opnieuw als een über-getalenteerde, elektrische gitaar power-house neer te zetten”, en NPR meldde dat Malina de Minneapolis-sound opnieuw heeft uitgevonden.

Moye is "het talent, de look, de energie, het hele pakket," aldus Huffington post. Seventeen Magazine stelt, "Op het podium levert Malina een bedwelmende samensmelting van funk, Rock en Soul." Haar tweede album Rock & Roll Baby werd uitgebracht in eind 2014 en zette de  sociale media in vuur en vlam met de funk-rock anthem Kyotic, die aan de top van de Billboard Twitter 140 chart op nummer 5 binnenkwam. In 2016 kwam Malina met de hitsingle Are You The One binnen op nr. 32 op de nationale Billboard R & B Airplay chart en het was de tweede meest aangevraagde song in de USA, mede dankzij Sirius XM radio. Guitar World Magazine beschrijft Rock & Roll Baby als "waanzinnig goed" met "een verleidelijke passie en gevoel dat Malina in haar gitaarspel brengt."  Uit de Examiner: "Moye is een van de 10  Amerikaanse onafhankelijke artiesten die je moet zien", en Billboard Magazine noemt haar Kyotic samenwerking met Bootsy Collins 'explosief'.

In 2011 bereikte Moye's kritisch ontvangen LP Diamonds & Guitars nummer 35 op zowel Amazon.com als iTunes, met een eclectische waaier van muziek, met behoud van de mainstream uitstraling. Het album leverde twee nummers in de Billboard-charts op: Girlfriend (nr. 48), welk nummer ook verscheen in een aflevering van MTV's "The Hills", en Alone, die binnenkwam in Billboard's Hot R & B/hiphop-Hip-Hop Songs op nr. 93, maar in 2012 c stond Alone alsnog meer dan 15 weken in Billboard's R & B/hiphop-hip-hop Top 10. Ook in 2012 was Malina de eerste vrouwelijke gitarist die deelnam aan de Experience Hendrix Tour, en ze verscheen in de  documentaire "Stratmaster: The Greatest Guitar Story Ever Told." Buiten de USA, trad Moye tijdens de Diamond & Guitars tour op als openingsact met Robin Thicke en de legendarische band Journey.

Moye's muzikale verhaal omvat een indrukwekkende en unieke CV, waarin zij geschiedenis schreef door als eerste Afro-Amerikaanse vrouw het volkslied te spelen,op gitaar, bij een professioneel sportevenement, en door te schitteren in het Rock & Roll Hall of Fame Tribute Concert voor muziek-pionier Chuck Berry. Ook eerde Malina de koningin van Engeland door het spelen van "God Save the Queen" op het Goodwood Festival of Speed, dit ter gelegenheid van de Queen's zestig-jarig jubileum.

Met alle lofbetuigingen in publicaties zoals Billboard, Guitar World, en Vogue en optredens op een aantal van de  grootste podia, zoals SXSW en Bospop, en haar bijdrage aan de Rock & Roll Hall of Fame, brengt Malina Moye een unieke mix van charisma en emotie in haar muziek, in tegenstelling tot vele artiesten in de wereld van vandaag...

MalinaMoye Rockstar 8x12 print

Alsof het allemaal nog niet genoeg is, maakte Malina Moye haar acteerdebuut in de veel besproken film The Samuel Project, welke in 2018 wereldwijd werd vertoond in de bioscopen en filmhuizen, en op Netflix.

Malina's humanitaire inspanningen zijn er als mede-oprichter van DriveHope.org, een non-profit organisatie gewijd aan het helpen van individuen om zichzelf en hun gemeenschap naar een hoger plan te tillen. (#FindTheGr8nU)

Malina Moye beheert als een slimme zakenvrouw haar talent en charisma, waarin ze succesvoller is dan menig ander. Ze heeft haar eigen platenmaatschappij (WCE Records) en ze heeft alle touwtjes zelf in handen.

Al met al heeft Malina Moye een duidelijk plan: het merk Malina Moye door haar eigen visie op muziek en humanitaire doelen.

Burt Mayer & Friends

Burt Mayer & Friends is opgericht als een powertrio dat herkenbare blues rock gerelateerde covers speelt in een eigentijds jasje. Denk daarbij aan ZZTop, Cream, Hendrix, Herman Brood etc. Gewoon lekker spelen en feest maken. Daarnaast wordt gewerkt aan een cd met eigen nummers in dit genre. Hierbij zullen regelmatig andere vrienden aanschuiven. De volgende stap is de cd live op de Nederlandse podia te gaan brengen al of niet met de uitgebreide vriendenclub. Muziek maken is onze passie en we zijn altijd in voor muzikale projecten met gelijk gestemden.

Burt Mayer

Duuves Mixed Music wordt ondersteund door

PersoneelDirektPayrollServicesBV.JPGBrasserieEenMooieDagVOF.JPGRD_Business-logo_fc.jpgtendonkelaar.pngLMBJansenDuivenBV.JPGACDENederlandBV.JPGPeetersTrainingen.JPGEurope_Seals_Logo_4.jpg
vitro_finance.jpgKopie_AdviesKring_voor_hypotheken_logo_adres_2021.jpgDeOgtent.JPGkaastobbe-logo_geel_30px_jpg.jpgCafé_de_Beloning.JPGSPCD.pngbrilliant-group_logo-kleur.pngMKB_Duiven.JPGHermsen_Vastgoedontwikkeling_-_Groessen_002.jpgRossVideoGeluid.jpgCafé_bij_de_Buren.jpglogo-Heilbron-Makelaardij-restyling-2020-liggend-fc.jpghendriks_sporthorses.pngWalraven_Webwerk_-_Duiven.pngBBA_techniek_-_Duiven.jpgMuvision_-_Duiven.jpgFlexFirst.pngProntoPrint.jpgAutobedrijf_Marc_Reesing_-_Duiven.pngAdministratie_en_Belastingadviesburo_H_Elsinga_-_Duiven.pngWeijers_Verhuur.JPGScopInDuiven.jpgVan_der_Toorn_-_Duiven_.png
Top